Mladost slavila u Surdulici, ostaje u trci za promociju u Prvu ligu

9. mart 2024 – Posle neočekivanog poraza od Loznice na svom parketu prošle subote, košarkaši palanačke Mladosti nisu imali mnogo izbora nego da danas, u duelu 24. kola Druge lige, baš kao i u svim utakmicama do kraja prvenstva, idu na pobedu. I uspeli su, prvi korak su napravili: Radnik – Mladost SP 76:83 (21:13, 18:17, 28:27 i 9:26).

Palančani su i u Surdulici bili u situaciji da stižu rezultatski zaostatak, koji je prouzrokovala nervozna igra u prvom poluvremenu, pogotovo prvoj četvrtini.

I u nastavku su domaći održavali kakvu-takvu prednost, da bi do preokreta  košarkaši Mladosti stigli tek tri minuta pred kraj meča, kada su trojkom Petkovića poveli sa 75:74.

Ključni momenat je ipak bilo to što je klupa domaćina dobila dve uzastopne tehničke u poslednjem minutu. Siguran sa linije pena bio je Papić, realizovavši sva četiri slobodna bacanja.

Papić je sa završio utakmicu sa 22 postignuta poena, a najefikasniji u timu Mladosti bio je Nikolić sa 26, dvocifreni su još bili Krsmanović i Peković sa po 10 poena.

Kod Radnika najefikasniji su bili Stojanović i Anđelković sa po 15 poena, Sušić je imao 14, a Saičić 13 poena.

Mladost sada deli drugu poziciju na tabeli sa ekipom Hercegovca, koja se nedavno proslavila nastupom na završnici Kupa Srbije. Oba tima imaju po 18 pobeda i 6 poraza, s tim što košarkaši Gajdobre imaju mnogo bolju koš razliku, ali su ih Palančani savladali u oba susreta u ovom prvenstvu.

U narednom kolu u Palanku dolazi poslednjeplasirana Morava tako da ne bi trebalo da bude problema, a do kraja prvenstva košarkaši Mladosti domaćini su još ekipama  Dunava i Pirota, a gostuju Beku, zemunskom Borcu i Kliku u Arilju u poslednjem kolu.

Foto: KSS printscren

Skorašnji članci

error: Content is protected !!